Saturday, September 8, 2007
The Good Fork
En till haute organic, barnyard, växt-på-din-egen-bakgård, transporterat-på-Al-Gores-nakna-rygg, frispringande, ägg. Ärligt talat: det är lätt att ironisera över all den här organiska maten (eller svårt?) men fan vad vi gillar den. Färsk mat. Det är väl ändå en av de mer självklara trenderna någonting någonsin gått igenom?
Så: The Good Fork
The Good Fork ligger i Red Hook. Se det som ett äventyr. Kanske till och med ta båten över från West Village. Red Hook är ett gammalt hamnområde med stora trädgårdar, fabrikslokaler, ett par gallerier, New Yorks bästa spritaffär och en handfull hipsters utan de mest neoniga kläderna. Alla byggnader här känns väldigt amerikanska. Låga små skjul eller gigantiska hallar.
En amerikansk vän tog med oss hit, veckan innan the Good Fork blev "bäst i Brooklyn" i någon tidning. Vi satt på baksidan, i ett rum som kändes lite som om att man gjort om ett växthus till matsal. Det är massor av fina råvaror med en diffus asiatisk touch. "steak and eggs korean style", "grilled rosemary shrimp", fantastiska dumplings. Allt är gott.
Caipirinhan blev Bäst-i-New York i New York Magazine:
The bartenders here treat cocktails like food, fastidiously measuring the caipirinha’s signature sweet and sour to achieve liquid harmony. The key is muddling Fazenda Mae de Ouro, a top-shelf cachaça, with simple syrup instead of straight sugar. The lime wedges are squeezed just for your order, and a vigorous shaking immediately before delivery charges the drink with a touch of effervescence.
The Good Fork
391 Van Brunt Street
Brooklyn, New York 1123
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment