Tuesday, September 4, 2007

4 september är dagen då New York vaknar till liv igen


Utanför Maggie Brown, maj 2007.


Folk har inte semester i USA, men ändå är hela sommaren som en långt utdragen väntan på den där dagen i början av hösten då luften blir lite svalare och allt liksom är "som vanligt" igen.

Anyway, det här är the comeback för Saffransrök.
Vi har "så" mycket att berätta.

Jaja.
Var ska jag börja?
I helgen var det Labor Day Weekend. Då åker 8 miljoner newyorkers ut till Long Island på en motorväg som numera kallas "the parking lot", eftersom trafiken går så långsamt (8 miljoner är rätt många).
De som är kloka stannar i stan, där man plötsligt kan gå in på precis vilken restaurang som helst och få bord direkt. Little Owl, Spotted Pig, Supper, Blue Ribbon och Momofuku står plötsligt med tomma bord och sysslolösa servitriser som aldrig varit så glada att se dig.

Men man bör åtminstone vara så artig att man äter amerikanskt på Labor day weekend. Helst grillat, helst southern.

I lördags gick vi till Maggie Brown i Clinton hill och beställde ett skrovmål.

Det allra bästa var deras mac & cheese, som serverades i den lilla typ av öronprydda keramikskål man i vanliga fall associerar med en löksoppa på ett franskt bistro.
Där i flöt det omkring makaroner i den rikaste, fettigaste, glansigaste cheddar-lava jag någonsin sett. Den var verkligen som lava, man blev bländad om man tittade för länge.

Maggie Brown är min favoritkrog i Clinton hill.
Publiken är hälften lesbiska svarta par som är sugna på farmors southern cooking, hälften Pratt-studenter i gröna Levi's, den vanliga Clinton hill-blandningen.
Maten är A.m.e.r.i.c.a.n.


MAGGIE BROWN
455 Myrtle Ave.
Brooklyn NY 11205




No comments: