Tuesday, September 11, 2007

Frankies Spuntino



Frankies är vårt officiella stamställe. Vi tycker mycket om att prata om att de känner igen oss där, i alla fall en gör det.

När jag får något jag inte riktigt tycker funkar (det har hänt någon gång) så skyller jag på mig. Det var jag som beställde fel. Jag borde fatta bättre än att beställa något annat än jordärtskocka med pinjenötter, korvsalladen över polenta, den där hyvlade salladen med ost, och så.



Den andra gången jag var där kom vi från stand up på Sweet. Klockan var elva. De hade precis stängt köket eftersom personalen precis startat en fest på bakgården, Frankies på lower east side fyllde ett år (det finns ett i Carroll Gardens också). Vi blev inbjudna att vara med där. På bakgården stod en samling indierockare. Det är indierockare som gör den italienska menyn på Frankies. Det är inga gamla svullna Little Italy-män som dränker mat i grädde. Jag är inte så mycket för indierockare annars men i kombination med italiensk mat blir det perfekt. Vi fick oliver , deras perfekta olivolja med bröd, vin, gräs och lite trevande konversation på festen.



Frankies Spuntino
17 Clinton St., New York, NY 10022
nr. Stanton St.


Här är menyn. Jag måste äta nu.


Salad

Frankies’ Greens with Cipollini Onion Cider Vinaigrette 7
Escarole with Sliced Red Onion & Walnuts 9
Romaine Hearts with Caesar Dressing 8
Buffalo Mozzarella & Arugula 12
Roasted Vegetable Salad 10
Arugula, Pecorino Romano & Merlot Wine Vinaigrette 8
Roasted Beet & Avocado, Balsamic Vinegar 10
Tomato & Avocado with Red Onion & Frankies Olive Oil 10
Apples with Gorgonzola & Watercress 11

Soups $6.00

Lentil with Smoked Bacon

Escarole & Canellini Bean



Specials

PORK BRACIOLA MARINARA- 15

HOUSE-MADE GNOCCHI MARINARA & FRESH RICOTTA – 14

SWEET SAUSAGE, ROASTED RED PEPPERS AND ONIONS OVER PINE NUT POLENTA - 14

HOUSE-MADE LINGUINE WITH SPRING FAVA BEANS, GARLIC, RED CHILI & TOASTED BREADCRUMBS – 15

ROASTED PRIME RIBEYE SLICED COLD WITH TOMATO, RED ONION & PECORINO ROMANO - 18

HOME MADE CAVATELLI WITH FAICCOS HOT SAUSAGE & BROWNED SAGE BUTTER - 16

SQUASH AND YAM RAVIOLI
WITH SAGE & CHESTNUT
IN PARMESAN BROTH - 13

MEATBALLS – 10



Vegetable Antipasti $6.00

Sweet Potatoes
Broccoli Rabe
String Beans & Preserved Garlic
Jerusalem Artichokes
Cauliflower
Roasted Carrots
Cremini Mushrooms
Roasted Parsnips
Hot Pine Nut Polenta
Crostini $3.00

Ricotta & Aged Provolone
Avocado & Pesto
Roasted Eggplant
Cannellini, Caper, Lemon & Anchovy
Sweet Potato & Squash
Cremini Mushroom & Truffle Oil
Marinated Olives $5.00
Cured Meats
Capicola 10
Parma Prosciutto 12
Spicy or Sweet Soppressata 8
Speck (smoked prosciutto) 8
Cacciatorini 8
Cured Meat Tasting 13

Frankies’ Antipasto $15.00

Chef’s choice of 2 each
meats, cheeses, veggies & olives
Frankies Sandwiches $9.00

-made with Sullivan St. bakery bread-

Eggplant Marinara & Mozzarella
Faicco’s Soppressata & Provolone
Faicco’s Sausage & Broccoli Rabe
Mozzarella, Tomato & Red Peppers
Prosciutto & Pecorino
Roasted Vegetables
Meatball Parmigiana
Bacon Lettuce & Tomato (lunch only)

Formaggio
One-$4.00 Three-$12.00 Five-$17.00
Robiola Bosina
Blend
Langhe, Creamy Blend of Cow and Sheep’s Milk
Il Re Del Pecorino
Sheep
Firenze, Aged, Crumbly and Sharp
Montasio
Cow
Aged 1 Year, Buttery Texture
Pepato
Sheep
Mild Aged with Peppercorn Rind
Aged Provolone
Cow
Smooth, Aged Three Months Italian Table Cheese
Amalattea
Goat
Sardegna, Semi Firm aged 90 days
Castelrosso
Blend
Piemonte, Very rare, tangy gentle saltiness
Taleggio
Cow
Pavia, Soft Pungent Flavor and Buttery Texture
Pecorino Romano
Sheep
Hard, Sharp and Aged
Moliterno
Sheep
Semi Soft, Aged 120 days, creamy
Mountain Gorgonzola
Cow
Firm, crumbly, robust and spicy
Desserts
Vanilla Bean Crème Brulee - 6
Red Wine Prunes with Mascarpone - 6
Ricotta Cheese Cake - 5
Chocolate Tart –6
Tiramisu -6
-All Items available for Take out-

-WE accept all major credit cards-

1 comment:

Milena said...

Tack för tipset. Vi hade en mycket trevlig och välsmakande kväll! Bara oliverna och brödet var värt ett besök.