Friday, March 16, 2007

Burger: äklit

Jag har förstått att de tre mattrenderna på manhattan är tapas, stora jävla steka samt ännu större hamburgare. Det öppnar ungefär två nya fin-diners i veckan här. Man kan få foie gras-burgare och miniburgare och det får gärna kosta (som en gammal kompis brukar säga). Matrecensenterna nördar om hur juicy en hamburgare ska vara och hur det egentligen bör funka med bun-to-burger-ration. Alla verkar nöjda med att äta en boll med kött med vitt bröd till.

Idag skulle gick jag till Corner Bistro, ett av de ställen som hamburgar-män brukar dra upp som ett trumfkort gentemot de nya, hippare ställena. För här finns Den Riktiga Burgaren. Vet du? Den är äcklig. Corner Bistro-burgaren prickar av allt som burgermännen vill ha. Den dryper av köttsaft, är en decimeter hög och har ytterst lite tjafs (grönsaker, näring) omkring sig. Det smakar mycket djur. Den är kött och vitt bröd och den kommer på en papptallrik och servitören är sur. Då är hamburgermännen nöjda. Jag fick köttsvettningar, följt av köttkoma, och kunde inte jobba på hela eftermiddagen. Vegan nu

Corner Bistro, 331 W. 4th St at Jane St

No comments: