Om man läser artiklar som heter "What happened to dynamic range" på hemsidor som cdmasteringservices.com, då måste man (jag) också ha det lite mer gött ibland. På Di Faras långt ut i brooklyn står en gammal syditaliensk gubbe som heter Domenico De Marco och liksom antishowar. Runt hans disk står massor av folk som väntar på new yorks bästa pizza. De Marco gör den genom att röra sig i slow motion. Vår vän som bor i området förklarar att det kan ta en timme för en slice, och att det bara är De Marco som får röra pizzorna. Han har stått där i fyrtio år, och varenda sak omkring honom ser dubbelt så gammal ut. När De Marco inte är där är Di Faras stängt. Han stängde en vecka förra året för att operera foten och det blev tidningsartiklar. Det finns såklart massor med hejiga historier. Vår pizza tittar De Marco länge på inne i ugnen. Sen tar han ut den, och puffar in den igen. En minut senare tar han ut den, lägger på några kronärtskockor och skjuter in den igen. Det blir den godaste pizza jag har ätit. Tomatsåsen smakar soligt. Det är tre sorters ost och degen är fast och krispig, med små brända fläckar som smakar beskt. Martin kanske har en bild?
DiFara Pizza
1424 Ave. J, Brooklyn, NY 11230
at E. 15th St
(bästa pizzasiten för NY: www.sliceny.com)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment