Monday, February 19, 2007

apropå burgare



Soft, var på väg att käka på Corner bistro i fredags för att vi var så sjukt sugna på burgare men när vi kom in var det förstås två timmars väntetid eftersom nedre Manhattans samlade republikaner som vanligt stod där och trängdes i keffa seglarjackor. Du vet att det alltid är så mycket republikaner på Corner bistro? Jag har kommit på varför, beror inte på att de gillar burgarna, att stället har en fin historia och pittoresk Village-charm whatever, det beror på att man får mat + drinks för under tio bucks.
It's the economy stupid. Republicans, världens snålaste människor.
i stället blev det överkurs-dumplings på en soft kines på 6th ave, minns inte namnet, vi kom fram till att det var Villages svar på Ho's.

i går lyckades jag i alla fall stilla mitt burgarbegär på Dizzy's Diner, min stammisdiner i Park Slope.
Den är väldigt Park Slope. Jag var där med en från Williamsburg en gång och när vi kom in sa hon "fuck det här är precis som Williamsburg" men sen gick det ett tag och då ändrade hon sig och kom fram till att det inte alls var som i Williamsburg utan att det var exakt som i Park Slope. Det är något med mössorna som folk har på sig och att det finns folk över 40 i seglarskor och manchester. En skock Harper's-prenumeranter hela bunten, men jag gillar dem. De har sin Volvo 240 utanför, med kassettband med typ Yo La Tengo. Alltid någon ungjävel som sitter i kräks i hippa designerbäbiskläder.
Det är lite indie på Dizzy's, fast mer vuxet liksom. I högtalarna spelades Sufjan och King Crimson, de bjuder på muffins medan man väntar. Det är ett bra ställe. Såg Jennifer Connelly där en gång, i gymkläder.
Vi käkade varsin burgare, medium rare, cheddar, bacon, guacamole på sidan. De har fina pommes frites, liksom rektangelformade, med skalen kvar, pepparkryddade, behöver knappt dippas i nåt.
Ett bra sorl också, det är viktigt med ett bra sorl när man är bakis, håller dämonerna på avstånd.



Corner Bistro
331 West 4th o Jane st.
Greenwich village

Soft kines
6th ave och typ 10:e
Greenwich village

Dizzy's DIner
8th av @ 9th street
Park Slope

3 comments:

Anonymous said...

aaaa dämonerna alltså.

i helgen fick jag se en bild på en burgare från Dumont Burger i just detta mytomspunna Williamsburg. Den var stor som ett hus och påstods vara makalös. vi går dit nästa dämondag.

/e

Martin said...

jaa lätt, dumont är grymt

Staffan said...

För i helskotta, den här bloggen är ju lika bra som modernista/martin. Kul! Tack så mycket för det!