Tuesday, February 27, 2007

konservativ lunch




Hamnade bredvid Christoper Buckley i dag när jag käkade lunch på Marquet, en hyfsat ny halvfransk restaurang på 12:e gatan. Åt en bra laxsmörgås och tjuvlussnade på Buckley som pratade om Afghanistan med en tjej som var klädd i helsvart, hade hatt och solglasögon och fnissade åt allt han sa. Tänkte börja snacka med honom men vågade inte.
Det är ett bra, anspråkslöst ställe. Det är rätt svårt att hitta anständiga ställen att äta på i kvarteren kring University Place, det är mycket mediokra thaiställen, billiga margaritahak och fik proppade med NYU-kids.
Men just på tolfte gatan trängs ett par respektabla etablissemang. Bredvid Marquet ligger Strip house, ett steak house som ser ut som One Eyed Jack's i "Twin Peaks". Mittemot ligger en bra biograf och den gamla 80-talsklassikern Gotham Grill, där Jay McInerney och Bret Easton Ellis brukade sitta och snorta koks med franska modeller när de hade prestationsångest.
Det är ändå lite konstigt i de där kvarteren, att tänka sig att Elaine Dundy och Joe Mitchell rände runt där salongsberusade på 1940-talet, man får verkligen anstränga sig för att föreställa sig det i dag.

Marquet Patisserie
15 East 12th Street New York City, NY 10003-4436. +1 212 229 9313

No comments: