Wednesday, February 7, 2007
Grand Sichuan International
Det är så kallt i New York, och i min lägenhet i synnerhet, att jag drack en hel kanna rosa the innan maten kom in på Grand Sichuan International igår. Det är en av restaurangerna som gör "riktig" Sechuan-mat (billig ändå). Man serverar till exempel inte kyckling om den inte är dödad i köket efter beställningen. Jag åt nydödad kyckling med svamp och, lite oväntat, stora bitar gurka. Och en tallrik torrwokade bönor. Kyckligen smakade verkligen mycket djur. Och såsen var någon stel gegga med mycket stärkelse. De har en sida med "american chinese food" också, om man vill ha det vanliga.
New York Times skriver om anledningen till att Grand Sichuan International har blivit fler restauranger: bråk mellan ägarna.
"Not surprisingly, Mr. Zhang, who speaks more English than his partners, hasn't many nice words to say about them. The problems with Mr. Lee, he said, stemmed from their differing approaches to sauces".
Complimentary fortune cookie: bra. Complimentary frukt + våt handduk: mkt bra!
Grand Sichuan International
229 Ninth Ave. at 24th St.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
När du är borta äter jag
sojakorv
gormetbullar
morotsbiff
sojakorv
sojakorv
Post a Comment